Volontärarbeta med djur

Den som vill åka som volontär har många alternativ på vad den kan hjälpa till med. Ett populärt arbete är att ta hand om vilda djur. I Namibia finns Harnas Wildlife Foundation som tar emot alla djur som behöver vård och boende.

Att åka som volontär och hjälpa människor i nöd är givande och härligt på alla sätt. Det finns ju ingen bättre känsla än när man känner att man gjort nytta och bidragit till en bättre värld. De flesta som åker som volontärer tänker just tanken om hur de kan hjälpa människor på bästa sätt. Men faktum är att det inte bara är människorna som behöver hjälp, även djur är i stort behov av volontärarbete och varje år åker massvis med svenskar till utsatta länder för att hjälpa djuren.

Djurreservat i Namibia

Ett ställe dit man kan åka som volontärarbetare för djur är Harnas Wildlife Foundation i Namibia. Hit kommer föräldralösa och skadade vilda djur som antingen är i behov av vård eller någonstans att bo i fred. Alla djur är välkomna och allt från lejon, till sköldpaddor finns här. Volontärerna arbetar här med att ta hand om djuren. Exempelvis ska djurungarna passas, alla djur ska ha mat och inhägnader ska kontrolleras. En del utav djuren måste man åka bil för att mata och det kan ta tid att mata eftersom djuren är så pass många. Därför behövs mycket personal och förutom den personal som jobbar där året om, finns alltid mellan 30 och 60 volontärer på plats.  Vissa volontärer stannar bara i några veckor, medan andra är där två månader.

Hårt arbete

Även om det är riktigt kul och härligt att ta hand om djuren, innebär volontärarbetet väldigt mycket jobb. Redan klockan sju på morgonen är det dags att ge djuren frukost och därefter får volontärerna dagens uppgifter. Middag serveras vid sju på kvällen och då har de flesta volontärer jobbat sedan frukosten. Läs mer.596553-leopard