Ta paus från volontärarbetet

Att det finns många som vill åka iväg som volontär är otroligt bra, det behöver hjälp på massor av platser världen över och att spendera sina lediga dagar med att hjälpa andra är en otrolig egenskap att ha. Men hur bra det än är, och hur gärna man än vill göra det, så måste man även ibland åka till ett ställe bara för att njuta av sol och bad. För såklart får man ut otroligt mycket av att vara volontär, men det kan faktiskt också vara en väldigt jobbig upplevelse som man behöver en paus från ibland. Att ständigt spendera tid runt omkring folk som inte har det så bra i ett samhälle som inte är ett optimalt tar på krafterna, så är det bara. Därför måste man få slappna av från det ibland och åka på en helt annan slags resa, nämligen en resa bara för att njuta. Så låt oss ta upp några restips för den som är sugen på att uppleva något härligt.

  • Att boka sin resa med Travelpartner är ett väldigt bra tips. På så sätt får man inte bara inspiration på vart man kan åka, utan dessutom en riktigt billig resa även om man åker långt iväg. För det är nog en av de största anledningarna till att vi ofta håller oss nära Sverige, att det kostar en hel del att flyga långt iväg. Men det behöver det alltså inte göra om man bokar smart!
  • Har man varit på många ställen i världen som volontär är det inte alltid man är så sugen på att åka till en lite lyxigare huvudstad i ett land där man sett misären, så varför inte upptäcka ett nytt land på resan? Det är inget som man ska ha dåligt samvete, snarare tvärt om. Man brukar ju hjälpa till och har gjort otroligt mycket för att förbättra samhället.
  • Ett bra tips om man har en lång ledighet är att antingen börja eller avsluta sitt volontärarbete med en annan destination. Kanske att man är två veckor och hjälper till, och avslutar med fem dagar på ett härligt ställa för att samla intryck och tankar innan man än en gång måste återvända till sin vardag. På så sätt blir det lättare att hantera det som man ser och får vara med om.