Att ha råd med volontärresan

Flygbolag2Det är många som inte har det särskilt bra i världen nu, och den som faktiskt har det bra känner ofta medlidande med dessa människor eller djur som far illa, och samvetet gör ofta att man på ett eller annat sätt vill bidra till att hjälpa. Men hur ska man ha råd med en volontärresa?  Ja, det är många som drömmer om att åka iväg på en volontärresa för att bidra med hjälp till de som behöver den. En av de som tog tag i saken och faktiskt åkte iväg är Emelie Böhlén, och hon blev omskriven i lokaltidningen för det! Det står bland annat:

Emelie, som bor i Kvarsätt och Västansjö, reste till Sydafrika där hon vistades i totalt åtta veckor. Sex av veckorna arbetade hon på ett barnhem i East London. I två veckor arbetade hon med naturprojektet Big 5 i Hoedspruit.

Det är väldigt beundransvärt, och särskilt viktigt blir det med volontärer när det handlar om akuta katastrofer där man snabbt behöver få hjälp till de utsatta platserna. Då kanske man blir lite tagen på sängen och inte har råd att åka med kort varsel, men hur ska man då göra för att kunna hjälpa? Du kan antingen låna från någon i familjen eller en vän, eller så tar du ett snabbt smslån så du snabbt kan komma iväg till den katastrofdrabbade platsen och de utsatta människorna eller djuren där. Ju snabbare hjälpen kommer desto bättre!